Lydnadskurs dag 5

….. klicka på bilderna för att se dom i större format …..

Så var det återigen dags för Lena och Moa att få lite utbildning.
Under dag 5 av kursen så fortsattes övningarna med att gå fot, nu förbi en skål med godis (Frolic). Det var inga större problem att få Moa att gå förbi men däremot med att få henne att gå fot. Där krävs det mycket mer träning hemma.

Vidare så var en övning att få Moa att gå från matte och till någon hon inte känner. Det hela belönades med en godis. Syftet med övningen var att få hunden att känna tillit till andra och våga ta kontakt när husse eller matte gett sitt godkännande.

Nästa kurstillfälle blir något längre och utan något teoripass. Nu skall hundens känsligaste sinne sättas på prov. Det gäller sök. Redan i dag så provades det på lite av vad som komma skall vid nästkommade kursdag.

I dag så var det dags för Lena att ”sätta ner foten” och säga ifrån angående teorin (se inlägg från kursdag 4).
Teorin idag handlade mest om hundens fem sinnen och hur de är och fungerar. Ett bra och innehållsrikt teoripass.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.