En lösspringade Setter

….. klicka på bilderna för att se dom i större format …..

Alldeles nyss när Moa och jag var ute på vår lunchpromenad så fick vi återigen bevis på hur lydig och följsam Moa är.
Moa går som vanligt lös även i dag. När vi kommer runt en liten skogsdunge så får vi syn på en Setter som kommer springande, alldeles lös och ledig. När hon får syn på Moa så stannar hon. Även vi stannar och avvaktar lite för att se vad som händer. Det finns ingen hundägare inom syn eller hörhåll.
Helt plötsligt sätter Settern iväg mot oss. När de är några meter ifrån oss så skriker jag STANNA, hunden blir lite förskräkt när den hör mig och tvärstannar två meter framför oss. Moa har inte rört sig ur fläcken utan står fortfarande snett bakom mig. Nu kommer en matte springande och ropandes på sin hund. Till en början så blir det inte någon reaktion från Settern men efter en kort stunds ytterligare stirrande på oss vänder den om mot sin matte. Gissa om jag var förbannad?
Under hela den här incidenten så har Moa inte gjort annat än att stå vid min sida. Lugn och trygg.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.