Kvällsritual

….. klicka på bilderna för att se dom i större format …..

Moa är jätteklok, åtminstone så tycker vi det.
När vi på kvällen tar en kopp kaffe så brukar också Moa få något att tugga på, det blir vanligtvis en bit morot, gurka, äpple eller kanske något hundgodis.
Vad är det som är så klokt med det kan man ju undra. Jo nämligen det att den av oss som gjort i ordning kaffet, vanligtvis Lena, säger till Moa, spring och hämta husse/matte. Moa springer då iväg och med ett litet skall, nej inte skall utan snarare ett gläfsande, gör en uppmärksam på att nu är det dags för kaffe och/eller godis. Hon fortsätter sedan att uppmana en att komma. Hon ger sig inte förrän man går och sätter sig i soffan.
Snacka om att hon kopplar det där med orsak och verkan.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.