Biter på allt

Så har det då börjat, bitandet menar jag. Det har successivt blivit mer och mer bitande. Moa tycker om att bita på det mesta. Det blir väl att göra som de flesta ”professionella” hundkännare säger i sina svar på nätet att man skall göra. Det är i de svaren två saker som kommer igen, om än i lite olika varianter.

1. Distrahera och avled uppmärksamheten till något som Moa får bita på, t.ex. hennes egna tuggben eller hennes egna leksaker.

2. Om hon biter i oss eller våra kläder, ignorera först och när hon släpper gå därifrån.

Det är lite roligt när man tänker tillbaka till när barnen var små och när dom fick sina första tänder. Vi sa då att dom biter och tuggar som den värsta hundvalp. Vad säger vi nu om Moa då, jo, hon biter som en lite bebis. Tänk så det kan bli, man jämför med något som man känner igen sen tidigare och det har ju gått bra.

Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.