Det som göms i snö….

….. klicka på bilderna för att se dom i större format …..

…sjöng Robban Broberg om redan 1968. En dag som denna så kan man verkligen skriva under på detta. Några plusgrader och en sol som värmer upp och smälter undan snö och is från vägar och gångstigar.
Vad hittar man då? Jo, träck från såväl djur som från människor där nöden varit alltför stor. Detta blandat med fågelmat som någon ”välvillig” medmänniska lämnat till några av vinterns alla frusna fåglar. En fågelmat som alltför ofta äts upp av råttor, möss, katter eller hundar.

Allt det här blev idag för Moa som en festmåltid. En festmåltid bestående av brödbitar, inget annat, från någon vänlig medmänniska. Hon hade knappt tid för att gå, än mindre för att uträtta sina behov. För en gång skull så var Moas ”goda uppfostran” som bortblåst. Det hjälpte inte hur jag lockade, befallde eller på annat sätt försökt få henne att lyda. Inget fungerade en dag som denna.

Tillråga på allt så var det inte kul för undertecknad att gå ut, det var halt, för att inte säga mycket halt.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.