Lydnadskurs dag 4

….. klicka på bilderna för att se dom i större format …..

Så var det återigen dags för Lena och Moa att få lite utbildning.
Dag 4 av kursen var mycket en fortsättning på föregående kursdags övning med att gå fot.
Det handlar om att gå fot, både med koppel och lös. I dag så ökade svårigheten en del. Det lades ut godis och nu skulle Lena få Moa att gå fot alldeles intill godiset. Det gick sådär. Inte att gå förbi, det kan Moa hur bra som helst utan att gå fot när hon gör det.
Hemläxan blev densamma som efter föregående kursdag. Öva Moa att gå fot. Det görs lämpligen genom att gå en kort sträcka för att direkt svänga höger och återigen gå en kort sträcka. Fortsätt runt till man har gått en fyrkant och gör då en paus.

Praktikpassen är i stort sett ganska så bra med bra övningar och ett klart tema.
Tyvärr så kan vi inte säga detsamma om teorigenomgångarna. Teorin har mer karaktären av fikasnack där var och en talar om hur bra eller dåliga deras hundar är. Här skulle verkligen kursledarna styra upp samtalet och få det till att bli ett teoripass och inte ett allmänt forum för hundsnack.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.