Trött och duktig

I natt sov Moa hela natten utan att röra sig ett dugg. Lena uppskattar det eftersom det är hon som går upp på natten om Moa vill något. Moa var mycket trött efter gårdagens aktiviteter. Jag var nog lite för aktiv och lekte lite för mycket med henne. Vi var både ute på tomten och lekte och också ute på våra små promenader i närområdet.

Det är så roligt att se hur följsam och läraktig Moa är. Vi använder bara kopplet när vi går en kort kort bit på gatan, annars så går hon lös hela tiden. Hon har verkligen full koll på vart jag tar vägen. Viker jag av från gångstigen, stannar upp eller helt enkelt vänder om och går tillbaka så är hon med direkt. Hon följer mig hela tiden. Undra just hur länge det vara.

Det där med inkallning går ganska bra. Moa ser ju allt som lek så lockar man bara med något roligare/godare än det hon just för tillfället håller på med så kommer hon ”som ett skott”. Tills dess att hon är fullt vaccinerad så går vi för oss själva och undviker att träffa andra hundar. När hon väl börjar möta andra hundar så blir väl inkallningen utsatt för nya prövningar.

Det här inlägget postades i Inlägg. Bokmärk permalänken.